Orosházán tartották a Szeged-Csanádi Egyházmegye őszi hittanostalálkozóját

Hazai – 2015. október 21., szerda | 13:09

Idén második alkalommal rendeztek egyházmegyei hittanostalálkozót a Szeged-Csanádi Egyházmegyében. Október 17-én Orosháza adott otthont az alkalomnak, amelyen százhatvan hittanos vett részt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A nap interaktív programjai az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában zajlottak, amely 2011 óta az egyházmegye közoktatási intézménye. A békési városban 1894-ben alapítottak katolikus iskolát, amit az államosítás során bezártak, ám az épület helyén ma is emléktábla áll. Az új intézmény kiváló helyszínt biztosított a főleg Békés megyéből érkezett hittanoscsoportok találkozójának.

Az egyházmegye kateketikai irodája által koordinált program a megszentelt élet éve témájához kapcsolódott. Iványi László esperes-plébános az evangéliumi tanácsokra irányította a fiatalok figyelmét, majd Bicsánszky József, az iskola igazgatója köszöntötte a résztvevőket. A délelőtt folyamán a korosztályok szerint kialakított csoportok kilenc szerzetesrend életével, történetével és szimbólumaival ismerkedhettek meg. Délután csapatjátékok várták a hittanosokat, majd a ministránsok csoportfoglalkozásával ért véget a közös program.

A találkozó az orosházi Jézus Szíve-templomban szentmisével zárult, amelyet együtt mutattak be a környék lelkipásztorai. A szentmise főcelebránsa Serfőző Levente kateketikai referens volt.

Az egyházmegyei kateketikai iroda évente két hittanostalálkozót szervez: tavasszal hagyományosan Szegeden, míg az őszi hónapokban az egyházmegye északi részén, Békés megye területén.

Az év hátralévő részében az iroda szervezésében szakmai műhelyek, lelkigyakorlatok és a katekétamentor-program képzései várják a hitoktatókat.

A szakmai műhelyeket Fegyelem és figyelem a hittanórán címmel Hódmezővásárhelyen, Orosházán, Szarvason és Szegeden rendezik meg.

A domaszéki Zöldfás Lelkigyakorlatos Központban november 6–8-ig bibliai témákról beszélgetnek az egyházmegye hitoktatói Vargacz M. Krisztina SSND nővér és Tarjányi Béla atya lelkivezetőkkel, valamint a Szent Jeromos Bibliatársulat munkatársaival.

A katekétamentor-program keretében november 27–28-án Domaszék-Zöldfáson Veréb László spirituális atya és Bucskóné Lehota Ágota családpasztorációs munkatárs vezetésével tartanak előadásokat, amelyek témája a kísérés lelki megközelítése és az időgazdálkodás.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria