Megkezdődött a házasság hete Kaposváron – KÉPRIPORT

Hazai – 2018. február 12., hétfő | 18:42

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a házasság hete rendezvénysorozat a kaposvári Kossuth téren február 11-én délután.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A jelenlévőket Ház Gergely szervező, majd Szita Károly, a város polgármestere köszöntötte. Ezt követően Pongráczné Győri Boglárka evangélikus lelkész mondott beszédet. „Akár a szerelmes kalandtúrához, akár a házasság hete egy-egy programjához csatlakozunk, arra az igére hívjuk fel a figyelmet, amit a Prédikátor könyvében olvasunk: »kettő jobban boldogul, mint egy, a hármas fonál sosem szakad el«. Talán érzik azok, akik itt állnak közöttünk, hogy amikor megálltak egy-egy templom oltára előtt, és házasságot kötöttek választottjukkal, akkor nemcsak ketten voltak ott, hanem ott volt velük Isten is, aki áldását adta szövetségükre.”

Csongár József, az Apák Klubja kaposvári vezetője a családfők szerepéről beszélt, majd Nyéky Kálmán plébános, egyházmegyei családreferens szólt a jelenlévőkhöz: „Arra hívunk benneteket, hogy ismételjétek el egymásnak akár százszor is, hogy mennyire szeretitek egymást! Figyeljetek oda jobban egymásra ezen a héten, és engedjétek, hogy megújuljanak a házasságok itt, Kaposváron. Imádkozom, és kérem Istent, hogy töltsön el benneteket az Ő áldásával!”

Az ünnepség táncházzal folytatódott a Somogy Táncegyüttes közreműködésével, majd a szervezők agapéra hívták a jelenlévőket.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria