Megkezdődött a Katolikus Karitász karácsonyi gyűjtése

Hazai – 2015. december 1., kedd | 13:39

Az ünnep közeledtével országszerte élelmiszert, meleg ruhát, cipőt, takarókat gyűjtenek a Katolikus Karitász csoportjai.


Karácsony közeledtével izgalommal teli várakozással készülünk az ünnepre. A szeretteink körében eltöltött napok, az otthon melege és az együtt megélt szép pillanatok teszik teljessé az ünnepet. Sokak számára azonban a karácsony csak egy hétköznap marad, küzdelem a hideg, az éhség, a kitaszítottság ellen.

A Katolikus Karitász egész évben segíti a nehézségekkel küzdő családokat, idős, beteg embereket. Az ünnep közeledtével országszerte élelmiszert, meleg ruhát, cipőt, takarókat gyűjtenek a karitászcsoportok.

Az elmúlt hetekben 280 kályhát osztott ki a segélyszervezet, hogy a hideg elleni védekezésben segítsék a fűtés nélkül élőket. A Kárpátalján élők számára a tél csak fokozta a mindennapi küzdelmeket. A Karitász havi rendszerességgel támogat ötszáz családot a térségben. Karácsonyra több száz családnak szeretnének ajándékcsomagot összeállítani.

A segélyszervezet várja az adományokat, hogy minél több rászoruló családnak legyen karácsonya. Idén is több módon lehet csatlakozni a december 31-ig tartó adománygyűjtéshez.

A Katolikus Karitász adományvonalán, a 1356-os számon hívásonként 500 forinttal lehet támogatni a szervezet rászorulókért végzett munkáját. Az adományvonal mellett bankszámlán keresztül is lehet adományozni. Minden egyházmegyei karitászközpontban le lehet adni jó állapotban lévő, használt játékokat, mesekönyveket, élelmiszereket, édességeket, amelyekből több mint ötezer gyermek számára készítenek karácsonyi meglepetéscsomagot; ezeket ünnepi műsor keretében kapják meg a rászorulók.

December 6-án indul az Egymillió csillag a szegényekért akció, amelynek keretében országszerte gyúlnak majd fel a szeretet fényei, az önkéntesek gyertyákkal hívják fel a társadalom figyelmét a köztünk élő szegényekre. A programok, gyertyagyújtások során is fogad adományokat a Karitász. A segélyszervezet ezen túl december 11. és 17. között adománypontot működtet a Vörösmarty téri adventi vásáron.

A gyűjtésekbe bárki bekapcsolódhat, akár anyagi, akár tárgyi adományokkal. Az egyházmegyei központok elérhetősége megtalálható a szervezet honlapján.

Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12011148–00124534–00100008
Adományvonal: 1356

Segítsen, hogy másoknak is legyen karácsonya!


Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Reggeliújság.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria