Merkel az El Caminón

Kitekintő – 2014. augusztus 26., kedd | 17:20

A hét elején hivatalos látogatást tett Spanyolországban Angela Merkel német kancellár, melynek során végigjárta a Szent Jakab-zarándokút utolsó szakaszát – tudósít a Vatikáni Rádió és a Yahoo.news.

Angela Merkel német kancellár Santiago de Compostelában tett kétnapos látogatása során augusztus 24-én, vasárnap végiggyalogolt a híres El Camino utolsó szakaszán. Merkel O Pedrouzóból indulva a Szent Jakab-zarándokút lezáró, 6 kilométeres részét tette meg a Compostelában született Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök társaságában.

A politikusok közös kirándulása megelőzte azt a megbeszélést, amelyet a német kancellár Galicia régió székhelyén folytatott a spanyol kormányfővel az ország gazdasági helyzetéről – különös tekintettel a munkanélküliségre és a megszorítási politikára –, valamint az európai ügyekről.

Augusztus 25-én, hétfőn, a látogatást lezáró sajtótájékoztató után a német kancellár még megtekintette a Santiago de Compostela-i székesegyházat is, ahol megölelte Szent Jakab szobrát.

Az evangélikus vallású Angela Merkel egy korábbi írásában úgy nyilatkozott: „Az Istenbe vetett hit és az Egyházzal megélt kapcsolat gyerekkorom óta foglalkoztatnak, és meghatározták életemet.”

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria