Ministránstalálkozó az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében – képes beszámoló

Hazai – 2010. április 26., hétfő | 13:33

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye idei ministránstalálkozóját, amely zarándoklat és verseny volt egyben, a budapesti Rózsafüzér Királynéja-templomban rendezték meg. A találkozón további négy kápolna, templom – a Szent Család-templom, a Szent Sír Lovagrend temploma, a Regnum Marianum-kápolna, jáki kápolna – biztosított állomáshelyet.

A találkozón 26 plébániáról mintegy 260 ministráns vett részt, akik 15 csapatban versenyeztek. A ministránsok a liturgia, a papság, a titulus és helytörténet kérdéseiben mérhették össze tudásukat. A nap fő eseményeként a szentmisét Erdő Péter bíboros mutatta be. A szertartás végén a Ministráns Vezetőképzőt sikeresen teljesítők megkapták oklevelüket a főpásztortól. A versenyben első helyezést a Zugligeti Szent Család és a Kassai téri Szentlélek-templom ministránsaiból álló csapat ért el.

A szervezésben a ministráns referatúra állandó és alkalmi segítői vállaltak szerepet, a nap során az imperfectum együttes nyújtotta a zenei szolgálatot.

A következő ministránstalálkozó egy év múlva lesz Esztergomban, de addig is hívják a ministránsokat a következő programokra:
• május 8. – a Mindszenty-zarándoklat miséjével egybekötött kirándulónap
• június 5. – Szent Tarzíciusz Ministráns Focikupa

További részletek a www.ministrans.hu oldalon olvashatók.

Tiboldi Gábor/Magyar Kurír