Napi evangéliumot szolgáltatnak Vietnamban a szaléziak

Megszentelt élet – 2015. december 20., vasárnap | 17:04

Több mint harminc szalézi szerzetes vesz részt abban a közös internetes szolgálatban, amelyet Vietnam-Mongólia Szalézi Tartomány tömegtájékoztatási delegátusa, Peter Csin indított el Napi evangélium elnevezéssel.

A loichua.donboscoviet.net szalézi weboldal mára már talán az egyik legkövetkezetesebb szalézi erőfeszítés a régióban, amely Isten Igéjének szeretetét kívánja előmozdítani.

Kezdetben a szerzetesek egy kis csoportja osztotta meg rendszeresen elmélkedéseit a vasárnapi szentírási szakaszokról a tartományi honlapon. Később továbbfejlesztették az ötletet, és létrehoztak egy független weboldalt, amelyet csak Isten Igéjének szenteltek Napi evangélium címmel. A csoportot Phuoc atya koordinálja. A napi evangéliumról a dalati posztnoviciátus egyik csoportja elmélkedik, míg a fiatal papok egy csoportja gondoskodik a vasárnapi evangéliummal kapcsolatos elmélkedésekről.

A Napi evangélium honlap missziós célja az, hogy elősegítse a szaléziak szeretetét Isten iránt Isten Igéjének olvasásán és elmélkedéseken keresztül; emellett természetesen céljuk Isten Igéjének terjesztése is.

Jelenleg mintegy harminc szalézi vesz részt az online szolgálatban: tíz fiatal pap és mintegy húsz posztnovícius. Néhány szerzetes pap vasárnaponként látja el a szolgálatot, a fiatal testvérek, akik még formációban vannak, havonta egyszer vagy minden második hónapban kerülnek sorra. Van még néhány különleges alkalom is nagyobb liturgikus ünnepeken vagy szentek ünnepein.

Azt szeretnék, ha a Loi Chua (Napi evangélium) honlapnak naponta több ezer látogatója lenne, és terveik között szerepel, hogy közzétegyék Morand Wirth atya Biblia Don Boscóval című könyvének fordítását vietnami nyelven.

Az ausztráliai-ázsiai szalézi régió néhány más szalézi tartományában is léteznek hasonló kezdeményezések, mint a vietnami Napi evangélium csapata, ilyen például a koreai napi evangéliumot és elmélkedést megosztó oldal (ibosco.net), vagy a thai vasárnapi evangéliumi videomegosztó portál (Banchong atya).

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria