Négy egyház képviselői hirdettek igét az esztergomi Szent Ignác-plébániatemplomban

Hazai – 2017. január 19., csütörtök | 18:00

Január 18-án, szerdán az esztergomi Szent Ignác-plébániatemplomban az ökumenikus imahét keretében négy egyház képviselői hirdettek igét, köztük Cserháti Ferenc segédpüspök és Kocsis Fülöp érsek-metropolita.

Január 15. és 22. között rendezik meg idén az ökumenikus imahetet. Ennek alkalmából január 18-án, szerdán az esztergomi római katolikus Szent Ignác-plébániatemplomban, más néven vízivárosi plébániatemplomban hirdetett igét többek között Cserháti Ferenc segédpüspök és Kocsis Fülöp érsek-metropolita. Az eseményen a történelmi egyházak egymás ellen elkövetett bűneiből jelképes falat, majd a fal lebontása után a téglákból keresztet építettek.

Igehirdetéssel szolgált Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület lelkészi vezetője, valamint Cserháti Ferenc római katolikus segédpüspök. A liturgiában részt vettek a helyi görögkatolikus, római katolikus és református egyházközségek vezetői, valamint Klimentné Ferenczy Andrea, helyi evangélikus lelkész.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria