Október 23-a alkalmából éjszakai zarándoklatra hívják a fiatalokat Kárpátaljáért

Hazai – 2014. október 15., szerda | 14:25

Tavaly négyszázan vettek részt az éjszakai zarándoklaton. Idén is várják az érdeklődőket a Csobánkától Esztergomig vezető útra – tájékoztat az Egyesület a remény kis emberei közösségért elnevezésű ifjúsági szervezet honlapja.


Az 1956-os forradalomra 2006 óta minden évben éjszakai zarándoklattal emlékezik az Egyesület a remény kis emberei közösségért.

A Csobánkai Cserkészparkból indulnak, Esztergomig gyalogolnak. A Pilisszentkereszten és Pilisszentléleken át vezető zarándoklat különlegessége, hogy éjjel járják végig. Október 22-én este indulnak Csobánkáról, és 23-án a reggeli órákban érkeznek meg az esztergomi bazilikába, ahol Mindszenty bíboros sírjánál ünnepi szentmisével zárul a program.


Az embert próbáló – körülbelül 45 kilométeres – éjszakai túrát mindenki felajánlhatja valakiért, valamiért. Idén az egyéni felajánlások mellett közös célt is megfogalmaztak. Útjuk jelszava az engesztelés: a békéért, Kárpátaljáért fognak gyalogolni. 23-án hajnalban a Mária Valéria hídról egy-egy szál fehér szegfűt dobnak a Dunába a Kárpátalján élőkért.

A szervezők örömmel tapasztalják, hogy évről évre egyre többen indulnak útnak – a tavalyi túrán már közel négyszázan vettek részt. Útközben is lehet csatlakozni, és várják azokat is, akik csak a záró szentmisén szeretnének részt venni. Az éjszaka sem csak gyaloglásból áll, a nagyobb állomásokon megállnak rövid közös imára, elmélkedésre. Ezeken a megállóhelyeken meleg teával és harapnivalóval kínálják a résztvevőket. Az éjszakai zarándoklatra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Fotó: Reménykisemberei.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria