Online helyfoglalás a szentföldi szentmisékre

Megszentelt élet – 2014. augusztus 30., szombat | 12:08

A zarándokoknak hamarosan lehetőségük nyílik arra, hogy interneten is helyet foglaljanak szentmisékre vagy imaalkalmakra azokon a szent helyeken, amelyek a Szentföldi Ferences Kusztódia kezelésében vannak. A Vatikáni Rádió adott hírt a lehetőségről.


A Ferences Zarándok Hivatal (FPO) az új szolgáltatást augusztus 18-án, hétfőn egy konferencián indította el, amelyen százötven palesztin, izraeli és nemzetközi utazási iroda képviselője vett részt.

Minden ügynökségnek egyszeri regisztrációra van szüksége, emellett egy készületben levő tájékoztató füzet segíti majd őket a foglalási eljárásban. Az online foglalási rendszert a következő hetekben teszik elérhetővé az októberi foglalási lehetőségekkel. Az ügynökségek és a csoportok nemcsak a szentélyek elérhetőségét láthatják, hanem a befogadóképességükről is kapnak információt, így elkerülhető lesz kettős foglalás.

Pizzaballa atya, szentföldi ferences kusztos azt nyilatkozta, hogy a Szentföldi Kusztódia meg kívánja könnyíteni a csoportok fogadását, továbbá modernebbé és hatékonyabbá szeretne válni. Ez csak a kezdet – hangsúlyozta, és bejelentette: megkezdték a munkálatokat, hogy összekössék a Getszemáni-szentélyt a Kedron-völggyel, ezzel elősegítve a kegyhely megközelítését és a csoportok fogadását.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria