Óriási festménnyel ünneplik Don Boscót Firenzében

Kitekintő – 2015. május 28., csütörtök | 11:58

Ünnepi szentmise után avatták fel május 24-én a firenzei szalézi plébániatemplom bejárata fölé készült 2x10 méteres panelt, amelyet Raffaele Del Savio olasz művész Don Bosco születésének kétszázadik évfordulójára készített – adja hírül a Szaléziak.hu.

Az elmúlt harmincöt évben Raffaele Del Savio volt a díszlettervezője és rendezője a Maggio Musicale Fiorentino című show-nak. A művész most egy 2x10 méteres panelt tervezett Don Bosco születésének bicentenáriumára.

A műalkotást pünkösdvasárnap avatták fel a Firenze Torregalli városrészében található Santa Maria Madre della Chiesa szalézi plébánián. A panel az oratórium színjátszó csoportjába tartozó negyven gyermeket ábrázolja, akik részt vesznek a Don Bosco – il Musical című zenés show-ban, középen pedig maga Don Bosco alakja látható.

Raffaele Del Savio a festményt az antik hagyományok szerint festett díszletek stílusában készítette. Ez az ábrázolásmód a művész kifejezésmódjára jellemző és már-már védjegyének számít.

Raffaele Del Savio már korábban is festett ugyanennek a templomnak, mégpedig a Don Bosco küldetése című festményt, amelyen Don Bosco firenzei jelenlétét mutatja be.

Fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria