Országos küldöttgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

Hazai – 2015. május 18., hétfő | 16:15

Május 15-én tartotta országos küldöttgyűlését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, amelyen felszólalt Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke is – tájékoztat a Máltai.hu.

Kozma Imre, a szeretetszolgálat elnöke az eseményt megnyitó szentmise után arra emlékeztetett, hogy a máltai szervezet Istent hívja segítségül, és Isten közelsége adja az erőt ahhoz, hogy a máltai segítők a rászorulókhoz is közel lehessenek. „Ez a közelség a legtöbb, amit adhatunk nekik, ez több minden tárgyi adománynál” – fogalmazott. Továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy a máltai szervezet a keresztény világ legrégebbi karitatív szervezete, amely nem viszonyítja magát más civil szervezetekhez.

A küldöttgyűlés elfogadta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014-es tevékenységét ismertető beszámolót, a szervezet 2014-es pénzügyi beszámolóját és a jelentéshez készített közhasznúsági mellékletet, valamint az elmúlt hónapokban megújult felügyelőszervezet ügyrendjét is.

Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök a szeretetszolgálat elmúlt évi munkáját ismertetve kiemelte, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014-ben ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, az ebből az alkalomból szervezett események elsősorban a hálaadásról és a közös gondolkodásról szóltak. Az ügyvezető alelnök kitért az intézményhálózat megújulását szolgáló intézkedésekre, és a Batthyány téri épület tervezett megújítására is. A 2015-ös gazdálkodásról szólva Győri-Dani Lajos kijelentette, hogy a szervezet költségvetése biztonságos hátteret ad a tervezett programok végrehajtásához.

Az ülést levezető Vecsei Miklós alelnök a szeretetszolgálat megújítása kapcsán a fiatalok, ezen belül is a középiskolás diákok önkénteskedésének mikéntjéről beszélt, ami kulcsfontosságú találkozás lehet a Máltai Szeretetszolgálat jövője szempontjából, hiszen öt-tíz év múlva a most érettségire készülő generáció alkotja majd a társadalom gerincét.

Fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria