Országos Szeretetláng-ünnep

Hazai – 2011. február 2., szerda | 11:30

A Szeretetláng lelkiségi mozgalom az ország nyolc legnépesebb kegyhelyén és Budapesten a Szűzanya tiszteletére szentelt négy templomban ünnepel Gyertyaszentelő Boldogasszony napján.

A Szeretetláng lelkiségi mozgalomnak, mely a hatgyermekes édesanya, Kindelmann Károlyné Erzsébet asszony (1913–1985) magánkinyilatkoztatása nyomán terjedt el az egész világon, és több országban főpásztori jóváhagyással jelentős evangelizációs tényezővé vált. Hitelességét nem csupán evangéliumhű tanítása és hagyományos engesztelő gyakorlatai igazolják, hanem azok a szembetűnő lelki megújulások is, melyek egyéneket, családokat, egész közösségeket késztetnek rendszeres imára és irányítanak vissza a Katolikus Egyház liturgikus életébe.

Magyarországon Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti  érsek hagyta jóvá a mozgalmat 2009. június 5-én, melyet másnap a X. Országos Szeretetláng Találkozón hirdetett ki: „...Jelen soraimmal a Krisztushívők jogi személyiséggel rendelkező egyházi magántársulásaként az Esztergom–Budapesti Főegyházmegyében megalapítom a Mária Szeplőtelen Szívének Szeretetlángja Mozgalom Társulást. Egyben jóváhagyom a főegyházmegye területére nézve is a társulás 2008. augusztus 15-én, a brazíliai Sao Paulóban elfogadott és 2008. december 11-én a mexikói Hermosillói Főegyházmegyében jóváhagyott szabályzatát. A társulás életére és munkájára Isten bőséges áldását kérem. Szolgáljon működésük hazánk lelki megújulására!” (494-1/09 sz. Jóváhagyási Dekrétum).

2010-ben Nihil obstat és Imprimaturral a Szent István Társulatnál megjelenhetett a teljes Lelki Napló kritikai kiadása. Ebben a lelki naplóban jegyezte fel  Jézus és a Szűzanya üzeneteit Kindelmann Károlyné Szántó Erzsébet. A napló szerint a Szűzanya imát és áldozathozatalt kért a Szeretetláng kiáradásáért, valamit azt, hogy Gyertyaszentelő Boldogasszony napját a Szeretetláng szellemében ünnepeljék az ország nyolc legnépesebb kegyhelyén és az ország szívében a Szűzanya tiszteletére szentelt négy templomban. Ez az eddig meg nem valósult kérés teljesül ez év február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén.

A budapesti és vidéki helyszíneket és programokat, valamint a kezdési időpontokat  Eseménynaptárunkban találhatják olvasóink.

A mozgalomról bővebban a Szeretetláng honlapján olvashatnak.

Magyar Kurír