Papok szüleinek szerveztek találkozót Pécsett – KÉPRIPORT

Hazai – 2017. június 23., péntek | 16:19

Idén negyedik alkalommal tartottak lelkinapot a Pécsi Egyházmegyében szolgáló papok és szerzetesek szüleinek június 21-én. Udvardy György pécsi megyéspüspök köszöntötte az összejövetel résztvevőit.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Országosan 1992 óta rendszeresen szerveznek többnapos lelkigyakorlatot a „papszülőknek” Tahiban. Egy pécsi édesanya szervezte az első helyi találkozót, amelyre a Pécsi Egyházmegyében szolgáló papok és szerzetesek szüleit hívta 2013-ban. A kezdeményezést a legtöbben örömmel fogadták. Azóta minden évben megszervezik az összejövetelt.

Idén negyvenen vettek részt a találkozón; Udvardy György a pécsi püspökségen fogadta őket. A papi hivatás a családban kezdődik – emelte ki köszöntőjében, és hozzátette: a jelen lévő szülők mindegyike megtapasztalta az elengedés nehézségét, mégis támogató szeretettel segíti fia szolgálatát.

Az együtt elmondott zsolozsma után a főpásztor ebédre hívta a „papszülőket”, majd tájékoztatta őket az egyházmegye tevékenységeiről és terveiről. Immár hagyomány, hogy e lelkinapon a pécsi püspökség valamely turisztikai létesítményét is meglátogatják: ebben az évben a Püspöki KincsTárat ismerhették meg a résztvevők.

A látogatás a székesegyház Corpus Christi-kápolnájában közös imádsággal és szentségimádással zárult.

E lelkinapoknak köszönhetően olyan kapcsolatok születtek, amelyeket a kölcsönös támaszadás jellemez: azok az idősek vagy betegek, akik nem tudnak részt venni a találkozókon, rendszeresen üzennek a többieknek. Többen vannak, akik a mindennapok során is keresik az alkalmat a találkozásra, különösen, ha a gyermekeik hivatásán túl is van közös érdeklődésük, vagy ha valamelyikük segítségre szorul.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria