Papszentelés a tájfun romjai fölött

Kitekintő – 2013. november 29., péntek | 18:41

Tizenhét nappal a Fülöp-szigetek középső részét érő, pusztító Haiyan tájfun támadása után, amikor az újjáépítés még épp csak megkezdődött, és igen hosszúnak ígérkezik, a Palo egyházmegye „konkrét tettekkel” kívánta bizonyítani, hogy az Egyház és a hívek nem vesztették el a jövőbe vetett hitüket: hét papot szenteltek fel egy romokban álló katedrálisban – tájékoztat a La Croix az Ázsia Egyházai (Églises d'Asie) párizsi missziós ügynökség jelentése alapján.

„Lehet, hogy mindenünket elveszítettük, de a hitünk erősebb, mint valaha. Jézus Krisztusba vetett hitünket semmilyen csapás, semmilyen vihar, semmilyen tájfun nem rombolhatja le. És ennek a meggyőződésünknek konkrét tettekben kell megnyilvánulnia” – jelentette ki P. Amadeo Alvero, a Fülöp-szigeteki püspöki konferencia szóvivője november 25-én, miután John Du, Palo érseke hét papot szentelt fel egy katedrálisban, melynek tetejét a Haiyan tájfun letépte.

A november 8-án lecsapó tájfun nem kímélte meg a 63 ezer lakosú Palo városát sem, mely Leyte szigetén fekszik, nem sokkal délre a teljesen elpusztult Tacloban várostól. A katedrálison kívül a Palóban lévő püspöki rezidencia, érsekség és a szemináriumok épületei is jelentős károkat szenvedtek a tájfun miatt. A város 95 százaléka romokban hever.

Magyar Kurír
(já)