Péntekenként az esti órákban tart nyitva a Vatikáni Múzeum

Kultúra – 2016. május 6., péntek | 19:50

Május 6. és július 29. között, majd szeptember 2. és október 28. között idén is minden pénteken 19–23 óráig tart nyitva a Vatikáni Múzeum.


A péntek esti nyitvatartás lehetőségét elsősorban a rómaiaknak kínálják fel a világ minden részéről érkező turisták ezrein túl, hiszen a helyi lakosoknak a szokásos nyitvatartási idő alatt nemigen van alkalmuk rá, hogy megtekintsék a pápai galériákban őrzött felbecsülhetetlen értékeket.

Idén is megrendezik a „Múzeum zenéje” elnevezésű programsorozatot, tanúskodva a képzőművészetek és az élő zene harmonikus összefonódásáról. A műsoron számos műfaj szerepel, a rendezvény nemzetközi jellegét is jelezve. A többi között argentin tangó, a moszkvai Orosz Kórus előadása, jazz-zenekarok koncertje várja a közönséget.


A klasszikus zenét a Szent Cecília Zeneakadémia művészei szolgáltatják a Raffaello teremben, míg az ókori bronz fenyőtoboz nevét viselő Cortile della Pigna udvarban népénekek hangzanak fel. Itt kerül sor a ma esti nyitó hangversenyre is, a tangókoncertre.

A péntek esti látogatáson való részvételre kötelező az online helyfoglalás a Vatikáni Múzeum hivatalos honlapján, ahol megtekinthető a „Múzeum zenéje” teljes programja is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria