Pro Urbe Mosonmagyaróvár díjjal tüntették ki Farkas István piaristát

Megszentelt élet – 2015. augusztus 22., szombat | 16:20

A Pro Urbe Mosonmagyaróvár díj idei kitüntetettje Farkas István piarista szerzetes lett. Jelenits István Széchenyi-díjas piarista szerzetes, teológus, író mutatta be Lupus atya életútját. A Piarista Rend Magyar Tartományának sajtószolgálata tájékoztat.


„Azt gondolom, hogy Farkas Istvánt, Lupus atyát a Jóisten jókedvében teremtette!”– fogalmazott Jelenits István.

A díjat Árvay István polgármester adta át, majd a díjazott bejegyezte nevét a Városi Krónikába.

„Hálásan köszönöm a megtisztelő kitüntetést, és remélem, hogy azt a szép munkát, amit eddig is közösen végeztünk, Isten kegyelméből tudom mindhalálig folytatni!” – fogalmazott Farkas István piarista.

Labancz Zsolt, a Piarista Rend Magyar Tartományának provinciálisa levélben köszöntötte az ünnepeltet, majd háláját fejezte ki Mosonmagyaróvár városának, hogy „befogadja a piaristákat és igényli közösségépítő, otthonteremtő szolgálatukat”.


Szintén levelet küldött Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár Farkas István köszöntésére.

A levelek felolvasását követően a Piarista Rend Mosonmagyaróvári Iskolája kollektívájának nevében Vereb Zsolt igazgató gratulált és fejezte ki köszönetét Lupus atyának, majd zárásképp a diákok és a tanárok rövid verses-zenés műsora következett.

Pro Urbe Mosonmagyaróvár kitüntető érem és díj – Mosonmagyaróvár város lakossága nagyrabecsülése és tisztelete jeléül – annak a hazai és külföldi jogi és nem jogi személynek adományozható, aki hosszabb időszak alatt kifejtett munkásságával Magyarország szolgálatában, a nemzet tudományos, kulturális, művészeti, pedagógiai, környezetvédelmi, egészségügyi, szociális és sport értékeinek gyarapításában, épített környezetének alakításában, védelmében maradandót alkotott, s mint ilyen, Mosonmagyaróvárral kapcsolatba került, vagy Mosonmagyaróvár város életében kiemelkedő szerepet töltött be, s hozzájárult a város jó hírnevének gyarapításához.”

Fotó: Piarista.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria