Pünkösdi fotókiállítás nyílt a pécsi pálos templomban

Kishírek – 2024. május 9., csütörtök | 11:37

Pünkösd ünnepéhez kapcsolódóan Návay Ákos fotográfus Csíksomlyóba menék… 2004 című vándor fotókiállítása nyílt meg a pécsi pálos templom kórusán. A kiállítás a templom nyitvatartási idejében látogatható. Az alábbiakban Návay Ákos e kiállítással kapcsolatos gondolatait szerkesztve adjuk közre.

„Szent időben – szent helyen, s egyszerre két különleges találkozásra is hívja a kedves nézőt a fénykép kiállítás.

Egyrészről itt, a templom előtt álló Világ Királynője és a Csíksomlyói Szűzanya örömteli találkozására pünkösdkor, másrészről a magyarság legnagyobb találkozójára Csíksomlyón, amikor is a „gyertek látásomra” anyai hívószót félmilliónál is több magyar lélek egy emberként hallja meg.

A képek küldetése éppen az, hogy rajtuk keresztül minél többen meghallják ezt a csöndes hívást, és végre elinduljanak, akik pedig már meghallották – mert kellőképpen el tudtak csendesedni ebben a pokoli zajban –, és befelé tudtak fordulni a készületben, s már megjárták Csíksomlyót, azok is újraélhessék a csodát.

Reményeim szerint karácsony és húsvét szent titkait, és vele önmagunkat is tovább keresve-kutatva, testi és lelki zarándokutunkon időben eljutunk Somlyóra „áldott szép pünkösdnek gyönyörű idején”, és hogy Égi Édesanyánkkal való találkozásunk teljes legyen, részesüljünk a kiáradó Szentlélek végtelen áldásában.”

A kiállításon látható képek analóg Nikon 601 géppel készültek Fuji 100 filmre. A képek kézi laborálását a Gadányi Professzionális Fotóstúdió végezte.

Forrás és fotó: Magyar Pálos Rend

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria