Püspöki áldást kapott Kaposvár új okosparkja

Hazai – 2019. október 11., péntek | 13:04

Okospark épült Kaposváron, a Kaposi Mór Oktató Kórház volt déli tömbjének helyén. A mintegy háromhektáros öko-okosparkot Varga László megyéspüspök áldotta meg október 8-án.

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház komplex tömbfejlesztési programjának részeként egy új tömbkórház jött létre, így a kórház déli részén található műszakilag elavult, rossz állapotban lévő épületeket kivonták a használatból. A tömb helyén egy környezettudatos, család- és klímabarát városi közterületet alakítottak ki, mely hozzájárul a zöld környezet megteremtéséhez a városban.

Egy olyan beruházás átadásához érkeztünk, mely esszenciája mindannak, ami fontos számunkra. Egy romos területet alakítottunk át modern, élhető városi környezetté, hogy egy közösséget szolgáló zöld parkot alakítsunk ki – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az innovatív, 21. századi fejlesztésekkel a legifjabbakra is gondoltak, a park haszonélvezői lehetnek a következő generációk fiataljai is.

Az okosparkot Varga László megyéspüspök áldotta meg, aki hálát adott a város legújabb közösségi teréért, a játszótérért és az újonnan elkészült Bábszíntérért, mely bábszínházi előadásoknak és pedagógiai továbbképzéseknek ad helyet a jövőben.

„Ezek az új és felújított építmények szolgálják az ide betérők testi-lelki egészségét, a szabadidő hasznos eltöltését s a szellem felüdülését – hangzottak az áldás szavai. – Kérjük áldásodat, Istenünk, erre az új térre, az itt dolgozókra, s az itt kikapcsolódást keresőkre. Távoztass innét minden gonosz viszálykodást, durva beszédet, erőszakot és megosztottságot. Oltalmazzák ezt a helyet az egység és a békesség angyalai. Áldd meg, amit teszünk, és hallgasd meg, amit kérünk!”

Az áldás után a gyerekek birtokba vehették a parkot és a játszóteret, melyben faragott mesefigurákkal díszített, egyedi tervezésű játékok várják őket.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria