Szakmai napot tartottak a mohácsi Szent Ferenc Katolikus Óvodában

Hazai – 2015. október 13., kedd | 8:00

A Pécsi és a Székesfehérvári Egyházmegye TÁMOP-pályázatának keretében országos szakmai napot tartottak a Mohácsi Katolikus Nevelési Központ Szent Ferenc Katolikus Óvodájában október 2-án.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A rendezvényen közel hetven katolikus pedagógus és köznevelésben dolgozó munkatárs vett részt. A szakmai napon a Szent Ferenc Katolikus Óvoda négy csoportjában folyó vallásos és a német nyelvi nevelés komplex megvalósításának lehetőségét vizsgálták.

A nap során az Assisi Szent Ferenc életéből felelevenített események a játékkal párhuzamosan végezhető tevékenységekben, a korcsoportoknak megfelelő tartalommal jelentek meg.

A csoportokban epizódokat dolgoztak fel Szent Ferenc életéből, Szent Ferenc és az állatok; A Naphimnusz és a teremtés; Ferenc, a templomépítő, valamint Szent Ferenc élete gyermekszemmel címekkel.

A szakmai nap második részében Zatykó László ferences szerzetes atya tartott előadást: Assisi Szent Ferenc pedagógiájáról beszélt a hallgatóknak. Az atya kifejtette: ennek a pedagógiai módszernek alapja a derű, a játékos szellemiség, valamint a szemlélődésre való készség kialakítása a gyermekekben „a szeretet szigorával”.

A rendezvény az óvodapedagógusok munkájának értékelésével és a szakmai napon elhangzottak összegzésével zárult.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria