Szent Márton Vívókupát rendeztek Pannonhalmán – KÉPRIPORT

Megszentelt élet – 2015. november 25., szerda | 16:58

A tőr, párbajtőr és kard fegyvernemben meghirdetett versenyre november 22-én került sor a Pannonhalmi Bencés Gimnázium tornacsarnokában, a november 11-én kezdődött jubileumi Szent Márton-év keretében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A versenyen mintegy hatvan diák vett részt az ország egész területéről. A torna vendége Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok vívó, az Iskolai vívás – Vívás az iskolában program fővédnöke volt.

* * *

A pannonhalmi bencés gimnáziumban 2006 őszén kezdődött a vívás oktatása, tőr fegyvernemben. 2014 szeptemberétől megkezdődött a délelőtti, órarendbe illesztett vívásoktatás a Magyar Vívószövetséggel egyeztetett program alapján, a fenntartó Pannonhalmi Főapátság teljes támogatásával. Az iskolai vívás szakmai hátterét a QPAC Bencés Diáksport Egyesület Vívószakosztálya adja. A délelőtti vívásoktatás keretében az iskolába belépő hetedik osztály (12 éves korosztály) minden diákja heti egy testnevelés óra keretében ismerkedik a sportággal.

A gimnázium hosszú távon elkötelezett a sportág mellett: a hat évfolyamos képzési forma szakmai tervébe integrálta a vívás oktatását, infrastrukturálisan és anyagilag is támogatja azt.

Forrás: Pannonhalmi Főapátság

Fotó: Borka Vince és Macsek Bálint

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria