A Szentatya videoüzenetet küldött a látogatására készülő mexikóiaknak

Ferenc pápa – 2016. február 8., hétfő | 19:53

Ferenc pápa négy nappal apostoli útja megkezdése előtt, február 8-án videoüzenetben fordult a mexikóiakhoz, amelyben hangoztatja, nagyon örül a közelgő találkozásnak. Mint mondja, imáiban mindig külön megemlékezik minden mexikóiról, a szívében hordozza őket.

„Lehet, hogy most azt kérditek magatoktól: »Mit akar a pápa ezzel az utazással?« A válasz azonnali és egyszerű: az irgalmasság és a béke misszionáriusaként szeretnék jönni; hogy találkozzam veletek, és együtt valljuk meg hitünket Istenben, hogy osztozzunk életünk egyik alapigazságában: Isten nagyon szeret minket, végtelen szeretettel szeret, az érdemeinken túlmenően. A lehető legközelebb akarok lenni hozzátok, de különösen is azokhoz, akik szenvednek, hogy átöleljem őket, és elmondjam nekik, hogy Jézus nagyon szereti őket, és mindig mellettük áll.”

A pápát örömmel tölti el a tudat, hogy a mexikóiak sok imával készülnek látogatására: „Az ima kitágítja szívünket, és felkészíti azt Isten ajándékainak befogadására. Az ima megvilágítja szemünket, hogy úgy lássuk a többieket, ahogy Isten látja őket, hogy úgy szeressünk, ahogy Isten szeret.” A Szentatya hálás az érte mondott imákért, amelyekre nagy szüksége van.

„Akarjátok, hogy megosszam veletek egyik legnagyobb vágyamat? – veti fel a pápa a mexikóiaknak küldött videoüzenetében, majd így folytatja: Föl szeretném keresni Szűz Mária házát. Gyermekként járulok a Szűzanya elé, és mindent a lába elé helyezek, amit a szívemben hordozok. Szép dolog elmenni az anyai házba és érezni az ő jóindulatú jelenlétének gyöngédségét. Ott majd belenézek a szemébe, és azért könyörgök, hogy soha ne szűnjön meg irgalommal tekinteni ránk, mert Ő a mi égi Édesanyánk.” Ferenc pápa a Szűzanyára bízza utazását és valamennyi mexikói testvérét, majd Jézus áldását és Szűz Mária segítségét kérve búcsúzik tőlük.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Videó: Centro Televisivo Vaticano

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria