Szeretet generációkon át – Anya-lánya hétvége Marosvásárhelyen

Kishírek – 2020. október 30., péntek | 15:37

Az anya-lánya kapcsolat építése-mélyítése volt annak a marosvásárhelyi programnak a célja, amelyet Bakó Marika lelkigondozó vezetésével hirdetett meg a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Központja október 23–24-én.

A Szent Kozma és Damján-plébánia Jakab Antal Tanulmányi Központja tágas teret biztosított nemcsak a közös beszélgetéseknek, a páros munkának, mozgásnak, hanem a távolságtartás szabályai mellett is megtartható csoportos beszélgetésnek és közös imának is.

A felvezetők a következő témákról szóltak: Miként kezeljük saját viszonyulásunkat és gondolatainkat, hogy lányainknak küldött tudatos és öntudatlan üzeneteink tiszták és következetesek maradjanak?; Mennyire tudatosultak és hogyan adjuk át saját gyermekeinknek azokat az értékeket, modelleket, amiket szülőként mi is hozunk a saját gyermekkorunkból, családunkból?; Hogyan befolyásolja lányaink nővé válását, párválasztását, jövendő anyaságát a mi saját nőiességünk megélése, véleményünk a lányaink környezetében levő fiúkról, a férjünkhöz és a férfiakhoz való viszonyulásunk?; A szeretet családunkra jellemző kifejeződési formái vagy annak hiányosságai; A különböző életszakaszokban hogyan alapozódik meg az istenkapcsolat?

Az anyák és lányaik családfát rajzolva fedezték fel a szeretet és hit áramlását, a kapcsolatok összetettségét, a női jellemzők kibontakozását. Mozgással és kártyák segítségével mutatták be egymásnak életük fontosabb eseményeit. A lányok egy reggeli „családi jelenetet” is eljátszottak, tükröt tartva a szülőknek és önmaguknak, de volt sok jó beszélgetés, meghitt összeborulás, mély ima a zsoltárokkal, levél a „jövőből”, hálaadás egymásért és egymás megáldása.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria