Szünet nélkül segít a Katolikus Karitász Szlovéniában

Hazai – 2015. november 6., péntek | 8:56

Továbbra is sok a teendő a dobovai karitászbázison, ahol a Magyar Katolikus Egyház segélyszervezete október 24-e óta teljesít szolgálatot. Bár a táborban egyszerre nem tartózkodnak sokan, folyamatosan érkeznek a menekültek. Naponta 45-50 esetben van szükség orvosi segítségre.

A horvát–szlovén határ melletti bázison a munkatársak és az önkéntesek az elmúlt éjjel 18 esetet láttak el, megismerve néhány tragikus történetet is.

Egy 17 éves fiú lábán sebekkel érkezett. Elmondta, hogy Afganisztánból indult el két hónapja gyalog, és Ausztriába tart. A családja otthon maradt, egyedül vágott neki az útnak, több országon is gyalog jött át. Miközben az orvosok ellátták a lábát, segített tolmácsolni több segítségre szoruló családnak is.

Szintén tegnap éjjel érkezett egy fiatal szír fiú, akinek a testén – egy Karitász-munkatárs elmondása alapján – nagy kiterjedésű égési sebek voltak. Kötései cseréje közben elmondta, hazájában úgy kínozták, hogy megégették.

Érkezett egy kerekesszékben ülő férfi is, szintén Szíriából. A harminc év körüli fiatalember teste tele volt felfekvésekkel, sebeit hosszú ideig tartott bekötözni.

A dobovai karitászbázison eddig több mint ezer embert, köztük nagyon sok gyermeket láttak el az önkéntes orvosok.


Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria