Tananyagfejlesztés a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Hazai – 2014. március 25., kedd | 10:40

A 2014. év jelentős változásokat hozott a gyermekvédelmi rendszerben. A legfőbb törekvés az, hogy a 12 év alatti gyermekek lehetőség szerint ne nevelőotthonokba, hanem befogadó szülőkhöz kerüljenek – tájékoztat az Apor Vilmos Katolikus Főiskola.

Ebben közreműködnek a Szociális képzések rendszerének modernizációja című TÁMOP 5.4.10-12/1-2012-0001 sz. projekt résztvevői. Ahhoz, hogy a családok felkészülten fogadhassák a hozzájuk kerülő gyermekeket, megfelelő előkészítés, képzés szükséges.

A program keretében az Apor Vilmos Katolikus Főiskola kapott lehetőséget, hogy a projekt tananyagfejlesztő tevékenységét elvégezze.

A főiskola összesen 21 kötetet dolgozott ki, közel 3000 oldal terjedelemben. E kötetek segéd- és tananyagokat tartalmaznak a képzések oktatói, valamint hallgatói számára. A vonatkozó pedagógiai, pszichológiai, jogi, gyermekvédelmi, egészségügyi ismereteket mindvégig gyakorlati példák kísérik. A gyermekvédelmi rendszer jelenlegi változásaihoz is igazodó, aktualizált tananyagok fokozatosan elérhetővé válnak majd a főiskola megújuló honlapján is.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria