Tanúságétel a hitről - Világi Domonkosok Közösségének országos találkozója

Megszentelt élet – 2012. október 22., hétfő | 15:15

A Világi Domonkosok Közössége országos találkozóját tartotta Debrecenben a Szent László Domonkos Plébánián, a domonkos szerzetesek városba érkezése 70. évfordulójának ünnepén 2012. október 20-án.

A találkozón ünnepi szentmisét mutatott be Szabó Bertalan OP országos promotor (segítő) majd a Debrecenben szolgáló Leszkovszky Pál OP előadást tartott Boldog Longo Bertalan világi domonkos életéről és a rózsafüzérről.

Az imádság, tanulás, közösség, prédikáció a domonkos lelkiség négy tartóoszlopa, a világi domonkosok számára is meghatározó a világban betöltött helyükön és a családjukban. A találkozón két világi domonkos három évre tett ígéretet arra, hogy imáiban és életével is tanúságot tesz e lelkiség mellett. Ezen kívül ők is szeretnék követni a szerzetesség hármas fogadalmát: a tisztaságot, az engedelmességet és a szegénységet; természetesen világi életállapotuknak megfelelően, amely a jelen társadalomban nem könnyű feladat egy gyermekeket is nevelő családban. Magyarországon 13 világi domonkos közösség él 120 fővel. A közösség Tartományi Tanács elnöke Szikszay Lászlóné.

A debreceni Sienai Szent Katalin közösség 1995-ben alakult, segítőjük a Debrecenben szolgáló Leszkovszky Pál OP atya. 

Kovács Ágnes/Magyar Kurír