Tárjátok ki szíveteket! – Tartós élelmiszert gyűjtött a Győri Egyházmegyei Karitász

Hazai – 2017. november 27., hétfő | 14:46

Három napon át, november 24–26-ig két győri helyszínen tartós élelmiszert gyűjtött a Győri Egyházmegyei Karitász, hogy karácsony előtt ezzel is segítse a rászorulókat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szigethy Attila úti TESCO-ban az „Élelmiszerbank”, a kismegyeri CBA-üzletben pedig a „Tárjátok ki szíveteket!” akció keretében gyűjtöttek az egyházmegyei karitász önkéntesei többek között étolajat, száraztésztát, rizst, lisztet, cukrot, konzervet és édességet. A két helyszínen összesen több mint 1400 kilogramm tartósélelmiszert sikerült összegyűjteni.

Az adományokat egységes csomagokba rendezve december 4-én adják át a rászoruló családoknak a Győri Egyházmegyei Karitász Apor Vilmos Házánál.

* * *

Az idei „Tárjátok ki szíveteket!” programsorozat kiemelt eseményeként advent első vasárnapján, december 3-án 18.10-kor kezdődik az „Egymillió csillag a szegényekért” akció országos megnyitója a győri Széchenyi téren.

Az akciót Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, valamint Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója nyitja meg. Az ünnepi műsor után lehetőség nyílik adományozásra, amit egy-egy adventi mécsessel és 2018-as Karitász-naptárral köszön meg a szeretetszolgálat.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria