Új hittantermet adtak át Szerencsen

Hazai – 2016. május 31., kedd | 9:00

A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium május 27-én átadott új hittantermét Seregély István nyugalmazott egri érsekről nevezték el, akinek Soltész Miklós államtitkár megköszönte templomépítő és iskolaalapító munkásságát.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az új termet Ternyák Csaba egri érsek avatta fel, Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolattartásért felelős államtitkára pedig méltatóbeszédet mondott. Az államtitkár kiemelte: az Egri Főegyházmegye élen jár az iskolák átvételében, aminek köszönhetően az egyházi iskoláknak nemcsak a magyarság, hanem az egész Kárpát-medence és annak nemzetei megóvásában hatalmas szerepük van. A kormány az egyházakkal együtt azért küzd, hogy minél több egyházi iskola végezhesse ezt a munkát.

A termet a 13. Országos Földrajzi Konferencia keretében adták át. A konferencia történetében szokás, hogy alkalmanként egy szaktantermet adnak át, amelyet még élő, köztiszteletben álló személyről neveznek el. Az idei konferencia témája a Kárpát-medence egyházföldrajza volt.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Egri Főegyházmegye; MTI/Vajda János

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria