Új kisfilm készült a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyről

Kultúra – 2024. március 27., szerda | 9:00

Lenyűgözően szép kisfilm készült a mátraverebély-szentkúti kegyhelyről, amely bemutatja egyedülálló természeti környezetét, benne a szent kúttal és forrásvizeivel, valamint a zarándoklatok világába is bepillanthatunk általa – számolt be róla a Váci Egyházmegye március 21-én.

A századok homályába vész Szentkút alapításának története, az első csoda, amikor a néma pásztorfiúnak megjelent a Szűzanya egy tölgyfa koronájában, és arra szólította fel, hogy ásson a fa gyökerénél, és igyon abból a vízből, amit ott talál, hogy beszélni tudjon. A fiú szót fogadott: ásott, vizet talált, ivott belőle és megszólalt. Abból a vízből, mely a szent kútból fakad, és amelyhez azóta rengetegen zarándokoltak el, hogy Mária segítségével az Istennél gyógyulást találjanak testi-lelki bajaikra.

A ferences szerzetesek a 18. századtól állnak a kegyhely, illetve az ide érkezők szolgálatában. Családi kikapcsolódásra, csoportos lelkigyakorlatokra, közösségek nyári táboraira és egyebek mellett családi rendezvények lebonyolítására is páratlan helyszín Mátraverebély-Szentkút.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó és videó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria