Újabb segélyszállítmányt indít a Karitász Bosznia-Hercegovinába

Hazai – 2014. június 6., péntek | 19:00

Hetek óta tízezrek küzdenek az árvízzel és sárlavinákkal Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szerbiában. A Karitász munkatársai felvették a kapcsolatot a szerb és a bosnyák Karitásszal. A következő segélyszállítmányt a jövő héten indítják.

A halálos áldozatokat is követelő évszázados áradás mellett tovább súlyosbította a helyzetet a nagy mennyiségű csapadék, amely a hegyvidéki területeken sárlavinákat okozott és egész falvakat temetett be. Több tízezer embernek kellett elhagynia otthonát és még hetekig tartó bizonytalanságban kell élniük.

A Karitász munkatársai felvették a kapcsolatot a szerb és a bosnyák Karitásszal, és a kapott információk alapján május 27-én segélyszállítmányt küldtek Belgrádba, az árvízi koordinációs központba. A teherautón több száz lapát, ezer pár gumikesztyű, valamint nagy mennyiségű kézfertőtlenítő folyadék és fertőtlenítőszer volt, 1,5 millió forint értékben.

A Bosnyák–Magyar Társasággal együttműködve a segélyszervezet pontos listát kap a károsultak szükségleteiről. Ezek alapján a jövő héten indul a következő segélyszállítmány Bosznia–Hercegovinába. A kérések alapján a következőkre van a legnagyobb szükség: konzervekre és egyéb azonnal fogyasztható tartós élelmiszerre, tisztító- és fertőtlenítőszerekre, gumikesztyűkre, papírtörlőkre.

A Karitász és a Bosnyák–Magyar Társaság várja a fent nevezett adományokat a KaritászPONT adományboltokban:

1111 Budapest, Karinthy F. út 20., keddtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton 8 és 14 óra között; valamint a törökbálinti Auchan áruház üzletsorán csütörtökön és péntek 14-től 18 óráig; szombat-vasárnap 10 és 18 között.

A Karitász munkájába emellett több módon is bekapcsolódhatnak.

Folyamatosan él a segélyszervezet 1356-os adományvonala, amelynek tárcsázásával egész júniusban hívásonként 500 forinttal támogatják az árvízkárosultakat.

A Karitász bankszámláján „délvidéki árvíz” megjegyzéssel fogadják az adományokat, amelyeket vagy közvetlenül juttatnak el a helyi karitász-szervezeteknek, vagy újabb segélyszállítmányt állítanak össze belőle, a szükségletek ismeretében. Kérés esetén postai csekket is tudnak küldeni.

Bankszámlaszám: 12011148-00124534-00800007

Amennyiben tárgyi felajánlást szeretnének tenni, arra országszerte minden egyházmegyei Karitász-központban és számos helyi karitászcsoportnál is lehetőség van.

Kérjük, segítsék a Karitászon keresztül az árvízkárosult családokat, hogy mihamarabb újrakezdhessék életüket!

Magyar Kurír