Ülésezett a püspöki szinódus rendes tanácsa a Vatikánban

Ferenc pápa – 2015. május 27., szerda | 9:01

Május 25-én és 26-án Erdő Péter bíboros részvételével ülést tartott a püspöki szinódus rendes tanácsa, hogy előkészítse a XIV. rendes közgyűlést, amelyet „A család hivatása és missziója az egyházban és a mai világban” témáról tartanak október 4. és 25. között – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

A Ferenc pápa vezetésével ülésező tanács részletesen megvizsgálta a munkadokumentum (Instrumentum laboris) tervezetét, amelyben a rendkívüli szinódus relációjához (Relatio synodi) hozzátették a püspöki konferenciáktól és más szervektől a Lineamentában (a szinódust bevezető dokumentum – a szerk.) szereplő kérdésekre visszaküldött válaszokból származó kiegészítéseket, továbbá a különböző egyházi intézményektől és a hívektől a Főtitkársághoz érkezett hozzájárulásokat. A szöveg átfogó és alapos áttekintése lehetőséget adott javaslatokra és kiegészítésekre annak teljessége és javítása érdekében. A tanács tagjai által felülvizsgált szövegből a Főtitkárság elkészíti a végleges változatot, a különböző nyelvekre való fordítást, és közzéteszi azt néhány hét múlva.

Az Instrumentum laboris átvizsgálása után bemutatták a Főtitkárság javaslatait, amelyek a következő rendes püspöki szinódus munkamódszereinek korszerűsítésére vonatkoztak – tájékoztat a szentszéki közlemény.

Erdő Péter bíborost Ferenc pápa 2014. november 21-én a XIV. rendes püspöki szinódus főrelátorává nevezte ki. Erdő Péter a Vatikánban 2014 októberben a család témájában tartott rendkívüli püspöki szinóduson is betöltötte már e tisztséget. A főrelátor a szinóduson a témákat felvezető és ezeket összegző feladatokat látja el.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria