Hivatásokért imádkoztak a dunaszentmiklósi Szent Miklós-templom felszentelésének 110. évfordulóján

Hazai – 2021. május 25., kedd | 13:03

A Tata mellett fekvő Dunaszentmiklós Szent Miklós-temploma felszentelésének 110. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét mutattak be május 23-án, pünkösdvasárnap, melyet Horváth Zoltán István protonotárius kanonok, esperes, budapest-terézvárosi plébános, a Szent István-bazilika megbízott plébánosa celebrált.

Szentbeszédében kiemelte, mindannyian a Szentlélek templomai vagyunk, ahogyan ez a kőből épült templom is. Mi akkor lehetünk az Egyház – minden tag a maga helyén, a maga feladatát teljesítve –, ha hallgatunk a bennünk lakó Lélekre.

A mise után az ünneplő közösség végigjárta az Öröm útját papi és szerzetesi hivatásokért imádkozva. Az ájtatosságot – a Dunaszentmiklóst is oldallagosan ellátó – Havassy Bálint tatai plébános vezette. A templom körül tíz évvel ezelőtt építették ki az Öröm (Fény) útját, amit annak idején Paskai László bíboros áldott meg.

A Bálint atya által az állomásokhoz írt elmélkedések elgondolkodtattak arról, hogy elsősorban az imádkozó és a hitet buzgón gyakorló családokból kerülnek ki a hivatások, valamint buzdított, hogy szeressük és tiszteljük az Egyházunkat és annak látható fejét, a mindenkori pápát.

Az Öröm útja végén a plébános megáldotta az újonnan elhelyezett Szent Filoména-képet. Az adományokból megvalósult alkotás Feszti Masa képének másolata; Baudentisztl Pálné Hilda helyi lelkipásztori munkatárs kezdeményezésére helyezték el a templomkertben. A hívek külön imádságban kérték a csodatévő szent vértanú közbenjárását a betegek, különösen is a koronavírussal megfertőződöttek gyógyulásáért.

Forrás: Avilai Nagy Szent Teréz-plébánia, Budapest

Fotó: Topor Márta

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria