Várja a papi hivatásra készülő fiatalok jelentkezését a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Hazai – 2021. április 24., szombat | 16:56

Jó Pásztor vasárnapján, a hivatások világnapján az Egyház a papi hivatásokért – miként a búzaszenteléssel a jó termésért – imádkozik. Május 31-ig várják azoknak az idén érettségiző vagy érettségivel már rendelkező fiataloknak jelentkezését, akik Isten papságra hívó szavát követve a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyébe kérik felvételüket.

A jelentkezéseket írásban a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatalába kell eljuttatni (4024 Debrecen, Varga u. 4.).

A jelentkezőknek saját kezűleg írt felvételi kérelmükhöz saját kézzel írt önéletrajzukat, lelkipásztoruk (plébános vagy lelkivezető) ajánlását, 3 hónapnál nem régebbi, nagyalakú (tehát az összes anyakönyvi bejegyzést tartalmazó) keresztlevelüket, az eddig megszerzett végzettségeiket igazoló bizonyítványaik (és nyelvvizsga-bizonyítványuk) fénymásolatát, valamint friss erkölcsi bizonyítványt is csatolniuk kell.

A felvételi elbeszélgetés (konkurzus) helyéről és idejéről írásban kapnak értesítést.

*

A papi hivatások születéséért sokat tehetnek a gyermekeikért nap mint nap fohászkodó szülők is. Gyermekeikért imádkozva a papi hivatásokért is imádkoznak, hiszen a szülők gyermekeiknek Isten terve szerint megvalósuló boldog életéért fohászkodnak.

A Szent László Imaszövetség tagjai naponta imádkoznak újabb papi és szerzetesi hivatásokért.

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök 2019. advent első vasárnapján alapította meg az imaszövetséget, melynek tagjai mindennap elimádkoznak egy tized rózsafüzért, és elsőcsütörtökönként (akadályoztatás esetén a hét bármelyik napján) szentségimádáson vesznek részt az egyházmegye papjaiért és új papi hivatásokért. Az imaszövetségnek már 1050 tagja van. A főpásztor kéri a híveket, hogy minél többen csatlakozzanak az imaszövetséghez, s hogy lehetőség szerint a szentmisék előtt együtt imádkozzák el az aktuális tized rózsafüzért.

Forrás: Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: (archív) papszentelés 2019-ben a debreceni Szent Anna-székesegyházban

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria