Várják a jelentkezőket az Apor Vilmos Katolikus Főiskola hitéleti képzéseire

Hazai – 2021. április 21., szerda | 12:23

Május 15-ig még lehet jelentkezni a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola hitéleti képzéseire. Katekéta, lelkipásztori munkatárs, valamint kántor alapképzésre várják a diákokat.

A képzést elvégzett katekéták, illetve lelkipásztori munkatársak megfelelő irányítással alkalmasak az Egyház igehirdetési és pasztorális alaptevékenységének ellátására a hatályos egyházi törvényeknek és előírásoknak megfelelő munkakörökben és kompetenciákkal. Ez a szakiránynak megfelelően katekéta szakképzettséggel: gyermek-, ifjúsági és felnőttkatekézis, evangelizáció. Lelkipásztori munkatárs szakképzettséggel: közösségvezetés, bizonyos liturgikus cselekmények vezetése, végzése, karitatív és kulturális tevékenységek.

A kántorképzésen a hallgatók minden héten külső helyszínen gyakorlatban is kipróbálhatják az órákon tanultakat: liturgikus gyakorlat a váci székesegyházban; az énekkari kurzusokon a székesegyházi kórus próbáin vesznek részt. Adventben és a nyári szünetben szakmai gyakorlatokra mennek, mely szintén templomi szolgálatot jelent.

A képzésekről további információ ITT olvasható.

Forrás: Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Fotó: Apor Vilmos Katolikus Főiskola Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria