Vasárnapig lehet jelentkezni a szegedi Gál Ferenc Középiskolai Hittanversenyre

Hazai – 2016. október 7., péntek | 12:32

Jövő tavasszal középiskolai hittanversenyt és ahhoz kapcsolódó hittanári konferenciát rendez a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Irodája és a Gál Ferenc Főiskola, partnerségben az egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézetével. A verseny jelentkezési határideje október 9.

Az idei tanévben első alkalommal rendezi meg a Gál Ferenc Középiskolai Hittanversenyt és az ahhoz kapcsolódó Gál Ferenc Konferenciát 2017. március 31-én és április 1-jén a Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola és a Kateketikai Iroda.

A kétnapos rendezvény témája: „A liturgia mint tanúságtétel és szeretetszolgálat”. A versenyre 9–12. osztályos középiskolások jelentkezését várják mind egyéni, mind pedig csapatszinten, míg a hozzá kapcsolódó módszertani rendezvényre nemcsak az egyházmegyéből, hanem az ország más területeiről érkező hitoktatókat is várnak.

A rendezvény célja a fiatalok tehetséggondozásán és hitbeli ismereteik bővítésén túl egy olyan fórum megteremtése, amelybe mind a fiatalok, mind a már hivatásukat gyakorló hitoktatók bekapcsolódhatnak, és olyan élményekkel, módszertani ismeretekkel gazdagodhatnak, amelyeket akár a hitoktatásban, akár a mindennapjaikban alkalmazni tudnak.

A hittanversenyre 2016. október 9. a jelentkezési határidő, míg a konferenciára 2017. február 24-ig regisztrálhatnak az érdeklődők.

A felhívások elérhetőek a Gál Ferenc Főiskola honlapján.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria