Zarándoklat „a keresztek földjére”, a Baltikumba - Szent II. János Pál pápa nyomában

Kultúra – 2014. február 20., csütörtök | 9:00

A Magyar Kurír Szerkesztősége 2014. július 24. és 30. között (csütörtöktől szerdáig) 7 napos, 6 éjszakás zarándoklatot szervez a szentté avatás előtt álló Szent II. János Pál pápa 1993-as apostoli útja nyomán a „Keresztek Földjére”, a Baltikumba: Litvániába, Lettországba és Észtországba.

II. János Pál pápa 1993. szeptember 4. és 10. között kereste fel a balti államokat. Öt napot töltött Litvániában és egy-egy napot Lettországban és Észtországban. Utazása során felkereste mindhárom állam zarándokhelyeit és fővárosait. Látogatásának csúcsát a Keresztek-hegyénél bemutatott szentmise jelentette, ahol közel félmiilló zarándokkal együtt ünnepelt. Ott nevezte a Baltikumot a „keresztek földjének”.
A zarándoklat úti céljai a Szentatya által meglátogatott helyszínek:

– az UNESCO világörökségévé nyilvánított, óvárossal rendelkező balti fővárosok: Vilnius, Riga (2014-ben Európa Kulturális Fővárosa)  és Tallinn

Litvánia területén: a fővárosban imádkozunk és szentmisét ünnepelünk az Isteni Irgalmasság, valamint a híres Mária-kegyhely, a Hajnal-kapu (Ostra Brama) kegyképe előtt; felkeressük Siluvát, az első egyházilag jóváhagyott európai Mária-jelenés helyszínét, majd pedig a Keresztek-hegyét, a világ egyik leghíresebb zarándokhelyét
Az utazás során megcsodáljuk Trakai festői, középkori szigetvárát, és ellátogatunk a Balti-tenger partján található, természeti csodáiról híres Kur-földnyelvre (UNESCO világörökség).


Lettország területén: a fővárosban, Rigában (2014-ben Európa Kulturális Fővárosa), a „Baltikum apostola", Szent Meinhard nyomába eredünk


Észtország területén: Tallinnban Szent Olaf nyomában felkeressük a Brigitta-rend újjáéledő közösségét

Minden helyszínen idegenvezetés kíséretében megismerjük a helyi nevezetességeket, látnivalókat, illetve betekintést nyerünk a három balti ország színes kultúrájába és történelmébe. Minden nap szentmisét ünnepelünk.
A zarándoklatot Dr. Kovács Zoltán atya, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye prímási irodaigazgatója, angyalföldi plébános és Kuzmányi István, a Magyar Kurír igazgató-főszerkesztője, a Litvánia- és a Vilnius-könyvek szerzője vezeti.

Az ellátás középkategóriás szállodákban, félpanzióval (svédasztalos reggeli és meleg vacsora), kétágyas szobákban történik. A ki-, és visszaút a lengyel légitársaság (LOT) menetrendszerinti  repülőjáratával történik (varsói átszállással). A Baltikumban bérelt, légkondicionált autóbusszal utazunk.


Az ár egy főre lebontva a szállás és a félpanzió költségét, valamint minden jellegű utazási költséget – a repülőjegyet és illetéket, illetve a buszbérletet – tartalmazza.
Az egészségügyi és/vagy utazási-, lemondási biztosítást mindenki egyénileg intézi.

Jelentkezési határidő: a helyek feltöltéséig folyamatosan
Jelentkezés: mk@katolikus.hu e-mail címen
Az utazás költsége 239 000 Ft/fő, amelyből 39 000 Ft/fő előleget a jelentkezéssel egy időben kérünk befizetni. Az előleg, valamint a későbbiekben a hátralék befizetése csak átutalással, vagy az OTP Bank bármely fiókjában történő befizetéssel teljesíthető a Magyar Kurír Szerkesztőség számlaszámára: OTP Bank 11707024-20377034. A közlemény rovatba kérjük odaírni: Balti zarándoklat. A helyszínen fizetendő belépő- és vezetési díj összesen: 25 EUR/fő.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A jelentkezéssel egyidőben az alábbi adatokat kérjük megküldeni: pontos NÉV (ahogy a személyi igazolványban szerepel), LAKCÍM, SZÜLETÉSI HELY ÉS IDŐ, ÉRVÉNYES ÚTIOKMÁNY SZÁMA ÉS ÉRVÉNYESSÉGI IDEJE, MOBILTELEFONSZÁM és E-MAIL ELÉRHETŐSÉG
Az utazással kapcsolatos bővebb információ: +36-30-547-9978, kuzmanyi@katolikus.hu.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria