Zsódi Viktor piarista tartományfőnök a Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciájának új elnöke

Megszentelt élet – 2024. május 2., csütörtök | 19:16

Május 2-án, csütörtökön tartotta plenáris ülését a Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciája Budapesten. A tanácskozáson a rendi vezetők áttekintették az elnökség által készített beszámolót, és jóváhagyták a 2024-es év költségvetését. A plenáris ülés feladata volt az elnökség tagjainak megválasztása, akiknek mandátuma három évre szól.

A titkos szavazás során az elnökség tagjává választották András Attila jezsuita provinciálist, Barta Szabolcs lazarista tartományfőnököt, Berhidai Piusz ferences elöljárót és Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapátot.

A magyarországi Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciájának elnöki feladatait 2027-ig Zsódi Viktor piarista tartományfőnök látja el. Az elnöki tisztet eddig Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát töltötte be, akinek a tagok megköszönték eddigi munkáját.

*

Zsódi Viktor 1981-ben született Szegeden. 2007-ben lépett be a piarista rendbe, 2008-tól a budapesti Piarista Gimnáziumban, majd 2015-től a szegedi piarista iskolában tanított, ahol 2016-tól egyúttal a kollégiumot is vezette. 2019-ben a rend Mosonmagyaróvárra helyezte, hogy igazgatóként vezesse az ottani iskolát. 2020-ban Pedro Aguado piarista rendfőnök gazdálkodásért felelős tartományi asszisztensé nevezte ki.

A magyarországi piarista rendtartomány 2023. február 28-án Mátraverebély-Szentkúton tartott káptalanján tartományfőnökké választották.

Forrás és fotó: Piarista Rend Magyar Tartománya

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria