Zvolenský Stanislav pozsonyi érsek marad a Szlovák Püspöki Konferencia elnöke

Kitekintő – 2015. szeptember 21., hétfő | 17:18

A Szlovák Püspöki Konferencia tagjai szeptember 21-én, hétfőn Máriavölgy (Marianka) községben tartott ülésükön újraválasztották a testület elnökévé Zvolenský Stanislav metropolita-érseket, a Pozsonyi Főegyházmegye főpásztorát.

A Pozsonyhoz közeli Máriavölgyben tartja 82. plenáris ülését Szlovák Püspöki Konferencia. A vasárnap Menetelés az életért elnevezéssel, Pozsonyban tartott rendezvényt követően kétnapos tanácskozásra gyűltek össze Szlovákia püspökei az ősi Mária-kegyhelyen.

Szeptember 21-én, a plenáris ülés első napjának délelőttjén újra Zvolenský Stanislav metropolita-érseket, a Pozsonyi Főegyházmegye főpásztorát választották meg a Szlovák Püspöki Konferencia elnökévé. A testület tizenöt tagja titkos szavazással döntött erről. Az újraválasztott elnök mandátuma három évre szól. Az alelnöki tisztséget Bober Bernard metropolita-érsek, a Kassai Főegyházmegye főpásztora tölti majd be az elkövetkező három évben, a püspöki kar általános titkára pedig Chovanec Marián besztercebányai megyéspüspök maradt. Az állandó tanács további tagjai Stolárik Stanislav és Orosch János megyéspüspökök lettek.

Fotó: Molnár Tamás

Molnár Tamás/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria