A Vatikán fenntartásában működő Bambino Gesù kórház kész befogadni Charlie Gardot

Kitekintő – 2017. július 4., kedd | 12:16

A Vatikán fenntartásában működő római Ospedale Pediatrico Bambino Gesù gyermekkórház felajánlotta, hogy befogadja a súlyosan beteg Charlie Gardot – adta hírül július 3-án az intézmény vezetője, Mariella Enoc.

Mariella Enoc felkérte a Bambino Gesù kórház egészségügyi igazgatóját, hogy vegye fel a közvetlen kapcsolatot a londoni Great Ormond Street Hospitallal, a kórházzal, ahol jelenleg Charlie fekszik, annak érdekében, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kisfiút átszállíthassák Rómába.

„Tudjuk, hogy ez egy reménytelen eset, és nincsenek hatékony gyógymódok Charlie betegségére – mondta Mariella Enoc, hozzátéve: közel állunk a szülőkhöz az imádságban, és ha kívánják, készek vagyunk befogadni a gyermeküket élete hátralévő részére.” A kórház vezetője emlékeztetett Ferenc pápának a kórház missziójára vonatkozó szavaira: „az emberi élet védelme, különösen betegség esetén, szeretetből fakadó kötelesség, amelyet Isten bíz minden emberre”.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, az Emberi Jogok Európai Bírósága elutasította Charlie Gard szüleinek fellebbezését, amelyben azt kérték, tegyék lehetővé, hogy fiukat az Amerikai Egyesült Államokba szállítsák. Erre irányuló kérelmüket korábban a Great Ormond kórház, majd a londoni Legfelsőbb Bíróság is elutasította. Charlie egy ritka genetikai betegségben szenved, ami gyógyíthatatlan. A bírósági ítélet értelmében a londoni kórház orvosai elrendelték, hogy június 30-án a kisfiút levegyék a lélegeztetőgépről, de végül ezt elhalasztották.

Forrás: Aleteia.org

Fotó: Charliesfight.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria