A veszprémi érsekség és a hévízi Szent Lukács idősotthon munkatársai is a határon segítenek

Hazai – 2022. március 9., szerda | 18:01

A Veszprémi Főegyházmegye, valamint a Hévízi Szent Lukács Idősek Otthona munkatársai is jelen vannak az Ukrajnából menekülők segítésénél. Czaun Pál, a Veszprémi Főegyházmegye üzemeltetési vezetőjének koordinálásával az elmúlt pár napban egy-egy fő, a következő napokban két fő, a hétvégén pedig további hat fő utazik majd Barabásra, hogy az emberek ellátásban és szállításban segédkezzenek.

Vágner János az érsekség munkatársa, és március 1-től négy napon keresztül teljesített szolgálatot. Barabás központjától a határátkelő 2 kilométerre található, az Ukrajnából érkező embereket innen szállította a központba, a melegedő helyre. Mint elmondta, folyamatosan és nagyon sokan érkeznek oda, így késő éjjelig megállás nélkül fordultak a kisbuszok.

A helyi segítők is nagy erőkkel dolgoznak a határról érkezők ellátásában. Kisebb úti csomagokkal látják el őket (élelmiszer, tisztálkodószer), amelyeket könnyen tovább tudtak vinni magukkal. A helyszínen állandó orvosi ellátást is biztosítanak.

A Hévízi Szent Lukács Idősek Otthona adományok gyűjtésével kapcsolódott be a szolgálatba, valamint kisbuszaik és kollégáik biztosításával segítenek Barabáson.

 Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria