Bemutatkozik a Szent Bazil Oktatási Központ autizmussal élő tanulókat nevelő egysége

Nézőpont – 2022. március 13., vasárnap | 13:01

A Szent Bazil Oktatási Központ debreceni egységében lehetőség van arra, hogy autizmussal élő tanulókat oktassanak, neveljenek; a csoportokban kizárólag az ilyen viselkedési móddal született gyermekeket fogadják. Az iskola ezen speciális tevékenységéről a Görögkatolikus Médiaközpont készített kisfilmet, amelyet március 7-én tettek közzé.

Az iskola nevelői arra törekszenek, hogy a gyermekek önmagukhoz mérten fejlődjenek és biztonságban érezzék magukat az iskola falai között. A pedagógiai munka olyan speciális megközelítést igényel, amely a gyermek aktuális szükségleteire, állapotára épít. Abban hisznek, hogy a szülőknek, a szakembereknek és a lelkivezetőnek együtt kell működni, csak ez lehet a közös munka alapja.

Mivel egyházi iskoláról van szó, keresztény világnézeti alapon folyik a nevelő-oktató munka; az elfogadó szeretet, a türelem, az ember tisztelete jellemzi a mindennapi tevékenységet. A munkatársak keresztény értékeket valló, elkötelezett szakemberek. A fenntartó a Hajdúdorogi Főegyházmegye, így a görögkatolikus szellemiség áthatja az egész iskolai életet, tükröződik a szabályzataikban, dokumentumaikban, nevelési-oktatási céljaikban, feladataikban.

Az autizmussal élő tanulókat nevelő általános iskolai egység honlapján további információkat találnak az intézményről.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: képernyőfotó

Videó: Szent Bazil Oktatási Központ

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria