Együttműködési megállapodást kötött az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Bosch

Hazai – 2024. május 17., péntek | 9:01

A hallgatók szakmai gyakorlatának elősegítése, valamint a szakember-utánpótlás biztosítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) és a Robert Bosch Automotive Steering Kft. május 13-án, Egerben.

Az aláíró felek rögzítették: a kölcsönös előnyökön alapuló megállapodás egyaránt szolgálja az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Robert Bosch Automotive Steering Kft. szakmai, tudományos és üzleti céljait.

A 250 éves múltra visszatekintő Eszterházy Károly Katolikus Egyetem büszke örökségére, s emellett innovatív, 21. századi intézményként stratégiai feladata, hogy reagáljon a jelen kor kihívásaira.

„Az egyetem képzési portfóliójának kialakítása, fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítunk a helyi gazdaság igényeire. Célunk, hogy az intézmény megfelelő, szakképzett munkaerőt biztosítson a cégek számára – fogalmazott az együttműködési megállapodás aláírásakor Pajtókné Tari Ilona rektor. – E munkában kiváló partnerünk a Robert Bosch Automotive Steering Kft., amely duális partnerintézményként fogadja hallgatóinkat.”

„A Boschnál a jövő megoldásait, új technológiáit fejlesztjük és gyártjuk. Ehhez elengedhetetlenek a kreatív, újdonságokra nyitott, versenyképes tudással rendelkező munkatársak. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem jó partner abban, hogy közösen készíthessük fel a jövő szakembereit a munkaerőpiac kihívásaira” – mondta Michael Zink, a maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft. ügyvezető igazgatója.

Az együttműködés szem előtt tartja a munkáltatói igényeket, segít abban, hogy hallgatók naprakész tudás birtokában lépjenek ki a munkaerőpiacra, így támogatva a helyi ipart, és tovább növelve a város és a vármegye gazdasági-társadalmi vonzerejét is.

A most megkötött megállapodás megerősíti az intézmény és a vállalat kapcsolatát, lehetőséget ad a hallgatók gyakornoki programban való részvételének biztosítására, szakmai gyakorlat teljesítésére és duális hallgatók fogadására. A szerződés értelmében – a szakemberigény feltérképezése mellett – többek között lehetőség nyílik vendégelőadások tartására az egyetemi órákon, gyárlátogatásokra, illetve a Bosch-nál megnyíló álláshelyek betöltésének segítésére az EKKE Hallgatói Támogató Rendszere segítségével.

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 

Fotó: Nagy Adri

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria