Együttműködési szerződést kötött a PPKE és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Hazai – 2024. június 7., péntek | 18:45

A megállapodást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) nevében Kuminetz Géza rektor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) nevében pedig Balog Ádám, a BKIK általános alelnöke írta alá június 4-én Budapesten.

A felek stratégiai célja, hogy hozzájáruljanak a budapesti vállalkozások erkölcs- és értékrend alapú elköteleződését segítő koncepció kialakításához. E cél megvalósítása érdekében a PPKE hallgatói aktívan részt vesznek majd olyan kutatásokban, amelyek bemutatják a BKIK tevékenységét, szerepét és ismertségét, ezzel is gazdagítva tudásukat és tapasztalataikat.

Az együttműködés keretében a felek olyan – a vállalkozói kultúra részletes megismerésén alapuló – fejlesztési koncepciót kívánnak kidolgozni, amely e terület teljesítményre gyakorolt hatására fókuszál empirikus és elméleti kutatásokat végezve Budapest területén.

A vizsgálatok tervezetten más nagyvárosok hasonló szervezeteire is kiterjednek majd, hogy átfogó képet alkothassanak a vállalkozói kultúra hatásáról és lehetőségeiről.

A kutatási együttműködés hangsúlyos eleme továbbá a más budapesti egyetemekkel történő kooperáció, valamint az ott felhalmozott tudományos potenciál becsatornázása a BKIK és az Pázmány-egyetem közötti együttműködésbe.

Az írásos megállapodást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nevében Kuminetz Géza rektor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nevében Balog Ádám, a BKIK általános alelnöke írta alá.

Az együttműködés ígéretes lehetőségeket rejt magában mind a PPKE, mind a BKIK számára, és remélhetőleg hozzájárul a régió tudományos és gazdasági fejlődéséhez.

Forrás és fotó: Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria