Ferenc pápa elindult Kolumbiába

Ferenc pápa – 2017. szeptember 6., szerda | 14:22

Szeptember 6-án délelőtt tizenegy órakor kezdte meg huszadik nemzetközi útját Ferenc pápa. A Szentatya gépe 11 óra 13 perckor emelkedett a magasba a római Fiumicino repülőtérről, hogy 12 és fél óra elteltével megérkezzen Bogotába, Kolumbia fővárosába.

Utazása előestéjén Ferenc pápa szokásához híven a Santa Maria Maggiore-bazilikában imádkozott a Salus Populi Romani-kegykép előtt: a Szűzanya segítségét kérte útjának sikeréért, hogy meg tudja erősíteni hitükben a kolumbiai keresztényeket, valamint hozzá tudjon járulni az ország társadalmi megbékéléséhez.

Szerdán, közvetlenül a repülőtérre indulása előtt a pápa még két családdal találkozott a Szent Márta-ház bejáratánál: otthonuk egy nyár végi tűzvész következtében égett le Róma Ponte Mammolo városrészében. Őket Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás mutatta be a Szentatyának.

A Fiumicino repülőtéren Ferenc pápa – immár hagyományosan – bal kezében fekete aktatáskáját tartva, jobbjával kapaszkodva lépett fel a lépcsőn a repülőgép fedélzetére. Miután köszöntötte a repülőgép személyzetét, visszafordulva búcsút intett Rómának.

A repülőgép útirányát az utolsó pillanatban módosítani kellett – adta hírül az Ansa olasz állami hírügynökség, mert a módosított útvonal így kikerüli az „Irma” nevű hurrikánt, mely Közép-Amerika fölött jelent veszélyt most a légi közlekedésben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír