Harmincöten vehették át diplomájukat a Pázmány ITK-n

Hazai – 2023. július 21., péntek | 9:52

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának (PPKE ITK) harmincöt hallgatója vehette át diplomáját Cserey György dékántól a kar épületében, Budapesten július 19-én rendezett ünnepségen, amit Kuminetz Géza, az egyetem rektora is megtisztelt jelenlétével.

Az ünnepségen részt vett Góth Júlia, a PPKE ITK tanulmányi dékánhelyettese; Puskás Attila, a PPKE Hittudományi Karának dékánja; Birher Nándor, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja, valamint Bánhidi Ferenc, a Semmelweis Egyetem általános rektorhelyettese is.

A friss diplomások közül tizenöten az alapképzésüket zárták mérnökinformatikus vagy molekuláris bionika mérnöki szakon, tizennyolcan mesterképzésen végeztek mérnökinformatikus, info-bionika mérnöki vagy orvosi biotechnológia szakon, és ketten vehették át oklevelüket a biológiai adatelemző szakirányú továbbképzésen.

Az ünnepséget – a személyesen jelen levő vendégek mellett – élő közvetítésen keresztül is sokan követték.

Ünnepi beszédében Cserey György dékán hangsúlyozta: a PPKE ITK célja, hogy egyrészt időtálló tudást adjon át a természetről és az emberről, a fizika, matematika, kémia és biológia területeiről, másrészt a mai információs technológia használatához és fejlesztéséhez szükséges aktuális tudás elsajátításának lehetőségét is biztosítsa.

A dékán kiemelte: Nem fontos, sőt, nem is elég legyőzni másokat ahhoz, hogy valaki az egyik legjobb legyen a szakterületén. „Amikor sorozatban saját határainkat feszegetjük, amikor túllépünk saját korlátainkon, akkor nagyon messzire juthatunk, nagy dolgokat vihetünk végbe!”

A hallgatók a búcsúzó és búcsúztató beszédekben köszönetet mondtak az oktatóknak, a Tanulmányi Osztály munkatársainak, és kiemelték az ITK-s közösség fontosságát. A beszédeket követően a volt hallgatók együtt mondták el a mérnöki eskü szövegét, majd átvették diplomájukat.

A diplomák átvételét követően a dékán elismerő okleveleket adott át a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) és az Animátor Közösség azon tagjainak, akik egész évben a legtöbbet dolgoztak az ITK-s közösségekért. Elismerésben részesült: Formanek Balázs István, a HÖK elnöke; Szalai-Benedek Bálint, a HÖK alelnöke; Tabajdi Csanád, a HÖK Média Bizottságának elnöke, valamint Dobolyi Zsófia, a HÖK Tanulmányi Bizottságának elnöke és az Animátor Közösség elnöke.

Az Animátor Közösség tagjai közül oklevelet kapott: Orosz Áron, az Animátor Közösség leköszönő elnöke; Csomai Borbála, Sándor András, Kastal Csilla és Szabó Balázs.

Az Év évfolyamfelelőse kitüntető címet Lengyel Balázs Ádám kapta.

Forrás és fotó: PPKE ITK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria