Hét óvoda kezdi új épületben a tanévet az Egri Főegyházmegyében

Hazai – 2024. szeptember 4., szerda | 9:56

Idén szeptemberben az Egri Főegyházmegyében hét településen – összesen 21 csoportban – kezdik új óvodában a nevelési évet a gyermekek és az óvodapedagógusok, valamint segítőik.

A Magyar Katolikus Egyház országszerte 126 óvodát újított fel, illetve hozott létre az elmúlt években, amelyből 55 új építésű. A beruházások 13 ezer óvodai férőhelyet érintettek, ezen belül 4 ezer új férőhely jött létre.

Az Egri Főegyházmegyében – számos óvoda felújítása mellett – új óvodák épültek és épülnek a magyar kormány támogatásával megvalósuló óvodafejlesztési programnak köszönhetően. Összesen 32 óvodát érint a program, ami 20 új óvodaépület létesítését jelenti.

Az építési munkák eredményes befejezése után Fegyverneken a Szent Rita Katolikus Óvoda, Jászberényben a Szent Rozália Katolikus Óvoda, Mezőkövesden a Boldog Gizella Katolikus Óvoda, Ózdon a Néri Szent Fülöp Katolikus Óvoda, Sajószentpéteren a Szent Imre Katolikus Óvoda, Szerencsen a Szent Kinga Katolikus Óvoda, Vámosgyörkön a Tulipán Katolikus Óvoda kezdi új épületben a 2024/25-ös óvodai nevelési évet.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria