Vetőmagosztás rászoruló családoknak – Háromezer háztartásnak segít az öngondoskodásban a Karitász

Hazai – 2016. április 8., péntek | 19:07

Idén már háromezer család kapcsolódott be a Katolikus Karitász „Öngondoskodó háztartások” elnevezésű programjába. Így a tavalyihoz képest több mint háromszázzal nőtt a részt vevő családok száma.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az országos központ 1600 családnak biztosított vetőmagot, emellett az egyházmegyei karitászszervezetek saját forrásból további családokat vontak be a programba.

A vetőmagcsomagokban összesen tizennégyféle zöldségmag található. A csomagok a következő növények magvait tartalmazzák: sárgarépa, zöldborsó, bab, dughagyma, uborka, spárgatök, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla, cukkini és retek.

A program célja, hogy a családok – főként munkanélküli szülők esetében – a kapott vetőmagot felhasználva, kertjeik művelésével megtermeljék maguk számára a szükséges zöldségeket.

A Katolikus Karitász fontosnak tartja, hogy a program keretében szakmai segítséget is nyújtson a rászoruló családoknak, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák majd be. Országszerte szakemberek segítik  a kertek művelését, az önkéntesek ezenkívül szükség szerint eszközöket is biztosítanak a családoknak.

Az egyházmegyék saját forrásból és adományozók jóvoltából további rászorulókat is bevonnak a programba, így országosan már mintegy háromezer család vesz részt idén az „Öngondoskodó háztartások” programban.

Az elmúlt évek tapasztalatai és a családok visszajelzései alapján a kapott vetőmag egész évre elegendő zöldséget tud biztosítani egy-egy háztartásnak.

A Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetének célja, hogy további családokat is bevonhassanak a programba, így köszönettel fogadják a nagylelkű adományokat! Tavasszal a Karitász 1356-os adományvonalának hívásával is ezt a programot lehet támogatni.


Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria