Perui jezsuitákkal találkozott Ferenc pápa Limában

Ferenc pápa – 2018. január 20., szombat | 19:58

A limai kormánypalotában tett látogatása után Ferenc pápa Peru fővárosának San Pedro-templomában a perui jezsuita rendtartomány mintegy száz tagjával folytatott beszélgetést január 19-én, pénteken este.

Apostoli útjain Ferenc pápa mindig felkeresi a helyi jezsuita közösséget. Január 19-én este Limában, a San Pedro-templom sekrestyéjében találkozott a Szentatya a perui jezsuitákkal, akikkel rövid beszélgetést folyatott.

A csoportkép elkészítése után a pápa Isten Szolgája Francisco del Castillo atya sírja előtt imádkozott a templomban. Ezt követően szálláshelyére, a limai nunciatúrára ment.

A Szent Péter nevét viselő templom Lima óvárosában található, a főváros egyik legnagyobb építészeti kincse. A város, melyet 1535-ben alapított Francisco Pizarro „Ciudad de los Reyes”, a királyok városa néven, ma tízmilliós metropolisz. A belváros San Pedro-templomát a Spanyolországból érkező jezsuiták építették, a római Gesù-anyatemplom mintájára, és 1636-ban szentelték fel, egy már korábbi, Szent Pál nevét viselő templom mellett. Később neoklasszicista stílusban átépítették, ám a templombelső máig őrzi a barokk kor díszítéseit.

A limai Szent Péter-templom a Szent Szív tisztelet nemzeti kegyhelye, egyúttal az UNESCO világörökség része.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria