Új szárnnyal bővül a Budai Irgalmasrendi Kórház

Hazai – 2017. december 8., péntek | 9:50

Új szárnyat kap és hamarosan teljesen megújul a Budai Irgalmasrendi Kórház (BIK) – derül ki az intézmény által kiadott sajtóanyagból.

A két különálló projektből most az építkezés indul el: az Egyház saját forrásaiból építtet betegápoló szárnyat a kórház központi műemléki épülete, annak meglévő déli homlokzata és a Vidra utca között. A munkálatok kivitelezésére kiírt pályázatot a Grabarics Kft. nyerte el.

Ezen felül hosszabb távon, várhatóan más forrásokból a főépület felújítására is sor fog kerülni egy külön fejlesztés keretében, a BIK a 700 milliárd forintos összértékű Egészséges Budapest Program óbudai részében is fontos szerepet játszik.

A Vidra utcai fronton felépülő új részleget hangsúlyozottan modern eszközökkel és stílusban alakítják ki, miközben színeiben és arányaiban tükrözni fogja az eredeti épületet. A két épületet fedett folyosó fogja összekötni. A tervezés során éltek a műemléki jellegű kórháztömb és a dunai panoráma adta lehetőségekkel, ugyanakkor számolniuk kellett a terület régészeti jelentőségéből fakadó nehézségekkel is. A munka októberben kezdődött el.

Forrás és fotó: Magyar Építők

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria