Elkészült a Szent Márton-mozdony

Hazai – 2016. április 28., csütörtök | 19:21

Kigördült az állomásról a jubileumi Szent Márton-év tiszteletére különleges fóliával borított mozdony, amelyet Veres András megyéspüspök áldott meg az április 28-án tartott ünnepségen.

A szombathelyi vasútállomás egyik üzemcsarnokában álltak munkába a Loc & More Kft. munkatársai, hogy két nap alatt felhelyezzék a mozdonyra a körülbelül 20 méter hosszú, 3 méter magas különleges fóliát. A tervezéstől a gyártásig és a felhelyezésig hosszabb idő telik el, és millió apró dologra kell odafigyelni – mondta el a Martinus.hu (a Szombathelyi Egyházmegye honlapja) szerkesztőségének Szauer Mátyás, a cég egyik tulajdonosa. – A fólia bírja a kemény téli hideget és a nyári forróságot, öt évig állja az időjárás viszontagságait: nem foszlik, és a színeket is tartja.

A grafikában Szent Márton életének egyik legismertebb jelenetét, a köpeny megosztását ábrázolta a tervező, Gerencsér Tamás. A kép folytatása az álomjelenetet és Krisztus arcát tükrözi vissza. Feltűnik még az ábrázoláson a szombathelyi székesegyház, a város és az egyházmegye jubileumi évre készített logója is.

A MÁV-START szerelvénye a tervek szerint főként a Szombathely és Budapest között közlekedő intercity járatokat húzza majd, de a forgalmi igényekhez igazodva más útvonalakon is feltűnik.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria