Megáldották a rákosszentmihályi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola új sportudvarát

Hazai – 2016. szeptember 21., szerda | 17:55

Szeptember 14-én Gyetván Gábor, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) főigazgatója és Urbán Gábor plébános megáldották a budapest-rákosszentmihályi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola udvarát és sportpályáját – tájékoztatott Tyukász Tamás igazgató.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Budapest XVI. kerületének rákosszentmihályi részében 1997-ben kezdte meg működését a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola. Az intézmény egy 1909-ben elkészült iskolaépületben kapott helyet, mely eredetileg egy földszintes, öt tantermes, kántortanítóval működő kisiskola volt.

Az intézmény többszöri bővítés után ma már tizenhat tanteremmel és egy tornateremmel rendelkezik. Az előző nagymértékű bővítés 2000-ben, a fenntartó Esztergom-Budapesti Főegyházmegye finanszírozásában történt meg. Akkor emeletráépítéssel, tetőtér-beépítéssel és tornateremmel bővült az iskola.

Ezen a nyáron került sor az iskolaudvar felújítására és sportpálya építésére. Közvetlenül az előző tanév befejeztével megkezdődtek a munkálatok, és az új tanév előtt el is készült Dudás Attila igazgató kitartó és következetes szervezőmunkájának köszönhetően, a fenntartó finanszírozásában és az iskola alapítványának támogatásával.

Gyetván Gábor atya, az EKIF főigazgatója és Urbán Gábor plébános közösen végzett szertartás keretében áldották meg és adták át a felújított udvart és sportpályát.

Fotó: Kovács Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria